Löplabbet - ingen springer som Du.

Syndicate content
Senaste nyheterna från Marathon.se
Updated: 3 hours 38 min ago

Rubins 10 minuter kan få upp löpfarten

Tue, 08/14/2018 - 11:41
Slipa formen och variera distanspasset. Löparcoachen Rubin McRae har ett pass att lägga in när loppet börjar närma sig och det är dags att skruva upp farten. Under tio minuter i slutet av det lugna distanspasset ökar du upp till din tänkta tävlingsfart på 10 km eller kanske halvmaraton. – Efter 30 minuter i din vanliga lugna distansfart höjer du ansträngningsnivån, säger Rubin som grundat löpargruppen Urban Tribes och även gjort träningsprogrammen för Stafesten.

Se bilderna från galna STHLM Urban Trail

Sun, 08/12/2018 - 18:08
Regnet öste ner under natten, och väderprognosen lovade rejält med regn hela dagen. Men när STHLM Urban Trail slog upp portarna till kanske världens vackraste evenemangsområde sken solen. Blåklädda löpare fyllde den stora gräsmattan i Galärparken, mitt emellan Junibacken och Vasamuseet. 3 700 deltagare var anmälda till det spektakulära STHLM Urban Trail.

Favoriten bröt, Ekvall kollapsade

Sun, 08/12/2018 - 14:59
Mikael Ekvalls EM-maraton slutade efter drygt 33 kilometer. Med ambulans fördes den svenska stjärnan till ett av Berlins sjukhus där han fick vård för akut vätskebrist. – Jag hittade honom vid sidan av banan där några åskådare tog hand om honom, säger landslagsledaren Lorenzo Nesi som meddelar att Ekvall piggat på sig och fått lämna sjukhuset. Ekvall hängde med i täten i nästan halva loppet, som vanns av belgaren Koen Naert på 2.09.51.

Succélopp av Mikaela och damlaget i EM

Sun, 08/12/2018 - 13:39
Vilken härlig succé söndagens EM-maraton i Berlin blev för de svenska tjejerna och speciellt Mikaela Larsson: – Jag kände mig stark och på slutet kunde plocka placering för placering, men jag hade ingen aning om tiden, jag såg fel på klockan och trodde att jag var på väg mot 2.40, berättar en leende och omtumlad Mikaela i vår videointervju.

Bahta springer inte mer i EM

Sat, 08/11/2018 - 17:11
Pressen blev för hård för Meraf Bahta och på lördagen beslutade trean i EM-finalen på 10 000 m beslutat sig för att inte starta när hennes bästa distans 5 000 meter avgörs på söndagen. Bahta, som vann guld på 5 000 m i EM 2014 och silver 2016, har istället åkt hem för att få lugn och ro.

Svenska hopp i söndagens EM-maraton

Sat, 08/11/2018 - 13:20
Mikael Ekvall kommer att satsa från start och springer före en topplacering. Som ensam svensk i herrarnas maratonlopp kan han göra sitt eget lopp. Hanna Lindholm, Mikaela Larsson, Ceciila Norrbom och Malin Starfelt springer både för individuella placeringar – men också för lagtävlingen om Europacupen. Hur går tankarna dagen innan loppen? Se våra videointervjuer från Berlin.

TV-guide för EM-maran

Sat, 08/11/2018 - 09:08
Följ de fem svenska löparna i söndagens maratonlopp vid EM i Berlin direkt i SVT. Damerna med Mikaela Larsson, Hanna Lindholm, Cecilia Norrbom och Malin Starfelt startar klockan 9.05 och herrarna med Mikael Ekvall startar kl 9.55. Loppet avgörs på en varvbana i centrala Berlin med start och mål vid Kurfûrstendamm.

Nya utmaningar i höst

Fri, 08/10/2018 - 11:30
Vill du ha nya löparutmanngar i höst? I så fall kan vi bara gratulera, för evenemangen blir bara fler och fler. Här ett axplock ur den digra listan, en blandning av stora och små, korta och långa, traditonella men även upplevelseinriktade evenemang. Eller vad sägs om att springa neri en gammal gruva med anor från 1500-talet?.

Ekvall i sitt livs form med norsk hjälp

Thu, 08/09/2018 - 10:59
Han har gång på gång visat att han är som bäst när det gäller. Mikael Ekvall vet att förbereda sig för stora mästerskap. Inför söndagens EM-maratonlopp där han är ensam manlig svensk deltagare lovar han ingenting bestämt – utom att ge allt: – Nöjd är jag om jag kan få ut allt som finns i kroppen, säger den 29-årige Strömstadslöparen som har ett personbästa på 2.12.07 från 2015.

Trea – men blir det medalj för Bahta?

Wed, 08/08/2018 - 22:24
Efter en stark insats i EM-finalen på 10 000 meter sprang Meraf Bahta i mål som tredje löpare i Berlins klassiska Olympiastadion. På fredag nästa vecka – den 17 augusti – avgörs om Bahta får behålla sin bronsmedalj.

EM och blågult ett drömmål för Mikaela

Wed, 08/08/2018 - 09:44
Hon vann sensationellt Asics Stockholm Marathon i juni. På söndag gör hon debut i landslagsdräkten vid EM i Berlin. – Det känns helt fantastiskt att det äntligen är dags att springa i blågult, säger Mikaela Larsson som är en av de fyra svenska tjejerna i söndagens EM i maraton. Mikaela Larsson har haft ett succéfyllt 2018, men det är också lönen för långsiktig planering. – En förutsättning för utveckling är att vara fri från skador, sjukdomar och annat som stressar kroppen, berättar hon för Sara Holmgren

EM och blågult ett drömmål för Mikaela

Wed, 08/08/2018 - 09:44
Hon vann sensationellt Asics Stockholm Marathon i juni. På söndag gör hon debut i landslagsdräkten vid EM i Berlin. – Det känns helt fantastiskt att det äntligen är dags att springa i blågult, säger Mikaela Larsson som är en av de fyra svenska tjejerna i söndagens EM i maraton. Mikaela Larsson har haft ett succéfyllt 2018, men det är också lönen för långsiktig planering. – En förutsättning för utveckling är att vara fri från skador, sjukdomar och annat som stressar kroppen, berättar hon för Sara Holmgren

Jobba upp farten med tvåhundringar

Tue, 08/07/2018 - 16:07
Den som gör milen på 40 minuter springer på 40 sekunder och den som gör milen på 50 minuter har 50 sekunder på sina intervaller. Och så vidare. Det låter kanske fel att 200 meter är en bra sträcka att träna på för den som ska springa milen eller halvmaran. Men det är helt rätt. Ingenting är så effektivt som intervallträning när man ska få upp farten.

Bahta springer i EM trots tre prickar

Tue, 08/07/2018 - 11:34
Meraf Bahta och ledningen för Svenska Friidrottsförbundet hade hoppats att den tredje pricken för missad vistelserapportering som den svenska löparstjärnan fått skulle strykas. Nu har dock den svenska dopingkommissionens jurister, som utrett frågan, beslutat att ej stryka denna prick. Det innebär att Meraf Bahta, som springer 10 000 meter vid friidrotts-EM på onsdagen, nu tävlar med vetskapen om att hon senare riskerar att fällas för doping och i så fall blir diskvalificerad i EM.

Se de svenska löparna i EM

Mon, 08/06/2018 - 13:36
På måndagseftermiddagen startar EM i friidrott. En sju dagars friidrottsfest i Berlin som avslutas söndagen 12 augusti med bland annat herrarnas och damernas maratonlopp med Mikaela Larsson, Hanna Lindholm, Malin Starfelt, Cecilia Norrbom och Mikael Ekvall. Här är tiderna att hålla koll på i veckan för alla som vill följa de svenska löparnas framfart. SVT och Eurosport direktsänder från tävlingarna.

Tokstart avgjorde Kia Fjällmaraton

Mon, 08/06/2018 - 08:44
Andreas Svanebo har vunnnit Kia Fjällmaraton sju gånger och i den 14:e upplaga av Sveriges största fjällmaraton satsade den rutinerade traillöparen på en tokstart som dock inte kunde lura norrmannen Jo Forseth Indgaard. Den norske elitlorienteraren öppnade lugnt men kom ifatt i Svanebo i klättringen upp mot det sista fjället, och i den tekniska nedförslöpningen kunde den norska elitorienteraren säkra segern. Trailspecialisten Fanny Borgström satsade också på en tokstart – men höll hela vägen till sin första seger i loppet som avslutade fjällmaratonveckan i Årefjällen.

Malin Lundskog: sätt rimliga träningsmål

Tue, 07/31/2018 - 17:33
Varje dag ställer hon sig frågor som: Hur möter jag dagen på bästa sätt och hur kan jag vara den bästa jag kan vara idag utifrån min startposition? Malin Lundskog lever som hon lär, men är som hälsocoach också noggrann med att påpeka att inte sätta för höga mål för sin träning. – Jag tror på det lilla stegets kraft. Att inte alltid gå all in, för då tröttnar man lätt. Steget och intentionen med dagen skall vara på en rimlig nivå.

Isabellah skadad - missar EM

Mon, 07/30/2018 - 15:09
Isabellah Andersson är skadad och har tvingats lämna återbud till EM-tävlingarna i Berlin 6 -12 augusti. Det innebär en kraftig försvagning av det svenska damlaget i maraton.

Isabellah skadad - missar EM

Mon, 07/30/2018 - 15:09
Isabellah Andersson är skadad och har tvingats lämna återbud till EM-tävlingarna i Berlin 6 -12 augusti. Det innebär en kraftig försvagning av det svenska damlaget i maraton.

Thomas Pickelner – journalisten som blev löpare

Thu, 07/26/2018 - 06:38
– Hade någon sagt till mig för några år sedan, att jag skulle ha upplevt det där? Då hade jag nog skakat på axeln och svarat: ”Tror inte det va, vi ses på dansgolvet”. Det säger Thomas Pickelner, Asics Frontrunner-profilen, som hittade löpningen i sitt arbete som journalist. Historien börjar med ett mediajippo 2012 som utvecklas till ett ettårigt experiment.