Löplabbet - ingen springer som Du.

Springa med reflexer

Springa med reflexer

När vi går mot mörkare tider är det viktigt att se över reflxerna hemma. Här kommer en liten checklista på vad du bör tänka på.

• Använd reflexer i mörker och skymning. Utan reflex syns du mycket dåligt eller inte alls.

• Använd reflex både i stan och på landet. Bara för att du ser betyder det inte att andra ser dig.

• Bär reflexer lågt och så att de syns från olika håll, som t ex reflexband runt hand- och fotleder.

• Byt ut reflexen då och då. Reflexer blir uttjänta och förlorar sin reflektionsförmåga efter ett par år.

• Reflexer på kläder och liknande slits snabbt eftersom de utsätts för tvätt och annat slitage. Lita inte på att löparklädernas reflexer räcker till.

• Du kan även själv testa om en gammal reflex fungerar genom att hänga upp den och en ny reflex, som du vet fungerar, i ögonhöjd i ett mörkt rum. Sedan lyser du på reflexerna med en ficklampa på minst fyra meters avstånd. Tänk på att minimera avståndet mellan dina ögon och ljuskällan eftersom ett för stort avstånd försämrar synbarheten. Om den gamla reflexen syns märkbart sämre än den nya ska du inte använda den längre.

När du springer finns flera alternativ att tillgå. Bland annat reflexväst, reflexmössa, reflexband, små lampor samt insydda reflexer i kläder. Kika in Löplabbets webshop för aktuella tips på produkter.

Klicka på bilden nedan för att se Löplabbets Jörgen Lindh testa reflexprodukter!


 
Kommentar från Löplabbet ang den löparjacka som brast i reflextestet. Feedbacken är vidarebefordrad till leverantören. Jackans funktioner i sig är bra och som ren löparjacka har den fått bra betyg. Löplabbet säljer fortsättningsvis jackan men påpekar samtidigt dess bristande reflexer.